matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
......
mania192:
rozwiąż równanie x
3
+2x
2
−6x−12=0
16 kwi 12:01
aniabb:
x
2
(x+2) −6(x+2)=0 (x
2
−6)(x+2)=0 (x−
√
6
)(x+
√
6
)(x+2)=0 x=
√
6
lub x=−
√
6
lub x=−2
16 kwi 12:04