Oblicz pole figury ograniczonej krzywymi o równa.proszę o pomoc w rozwiązaniu
akross: Oblicz pole figury ograniczonej krzywymi o równaniach:
y = x4 − 2x3 + 3x − 1; y = x
16 kwi 11:46
aniabb:

1
∫ x−x
4+2x
3−3x+1 dx =
−1
1
∫ −x
4+2x
3−2x+1 dx = −x
5/5 +2x
4/4−x
2+x = −1/5+1/2−1+1 − (1/5 +1/2 −1−1) = −2/5+2 = 8/5
−1
16 kwi 11:56
akross: bardzo proszę o opis
16 kwi 12:21
aniabb: liczysz punkty przecięcia x=−1 oraz x=1 i w tych granicach całkujesz (od górnej funkcji odjąć
dolną)
16 kwi 12:25
akross: a mogę prosić jakiś kontakt do Pani bo mam trochę tych zadań
16 kwi 12:26
16 kwi 12:28
akross: ok w takim razie tu sprawdze. Bardzo dziękuje
16 kwi 12:30