matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
kamaa:
wypisz wspólczynniki wielomianow z podanych danych F(x) =ax
4
+bx
3
+c , F(1) = 3 , F(−1) = 5 pomoze ktos co i jak z czym ?
16 kwi 10:47
aniabb:
a+b+c=3 a−b+c=5 −−−−−−−−−−−−−− 2b=−2 b= −1 c=4−a a− dowolne
16 kwi 10:54