równanie z parametrem
Katarina: a) (to wiem) Dla jakich wartości parametru p równanie x
2+x+p
2=0 ma dwa różne pierwiastki x
1
i x
2?
| | (x1 + x2)2 −2x1* x2 | |
b) wyznacz wyrażenie U{1}{x12) + U{1}{x22) = |
| w |
| | x12*x22 | |
zależności od parametru p. zapisz to wyrażnie jako funkcje y=f(p) i """"określ jej
dziedzinę"""" −−tego nie wiem jak zrobić.
| | 1−2p2 | |
f(p)= |
| jak wyliczyć z tego dziedzinę? mógłby mi ktos pomóc ? |
| | p4 | |
16 kwi 10:44
Katarina: liczę na drobną rade
16 kwi 10:54
16 kwi 10:54
Katarina: faktycznie masz racje nie spojrzałam na 1 punkt.
Dziękuję
16 kwi 10:57
olina: określ dziedzinę wyrażenia 3x−2+1/3x3+9 x 2−x−3 i x2+11x−1/x3−5x2+6x proszę o szybkie
rozwiązanie

!
16 kwi 20:27
bezendu: zapisz to poprawnie to pomożemy

po lewej masz ''Kliknij po więcej przykładów"
16 kwi 20:29
olina: i to: wykonaj działania 3x2+12x/x2+x razy x2−4/x2+4x i 3/2x−2/x−1
16 kwi 20:29
olina: 3x2−2x+1/3x3+9x2−x−3 i x2+11x−1/x3−5x2+6x teraz ok?
16 kwi 20:37
olina: Polecenie określ dziedzinę wyrażenia
16 kwi 20:37
olina: zadanie2. wykonaj działania: a)3x2+12x/x2+x−6 * x2−4/x2+4x b) 3/2x − 2/x−1
zadanie3. w ciągu arytmetycznym dane są wyrazy:a3=4 i a6=19. wyznacz wszystkie wartości n, dla
których wyrazy ciagu (an) są mniejsze od 200
zadanie4.dla jakich wartości m liczby: m+1, 1−3m, 5m+1 tworzą w podanej kolejności ciąg
arytmetyczny?
zadanie5.rozwiąż równanie 6−2x/x−3 = x+2
zadanie6. oblicz: a) (215−84/47 + 2−1) 12
16 kwi 20:52