matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nwd i nww
agnieszka:
Znajdź różnicę między największym wspólnym dzielnikiem a najmniejszą wspólną wielokrotnością liczb 75 i 200. Proszę o pomoc
10 wrz 20:50
Edek:
75=3*5*5 200=2*2*2*5*5 NWW(75,200)=600 NWD(75,200)=25 różnica wynosi 575
10 wrz 20:55