matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc!:)
Henio:
PROSZĘ O POMOC!
Sprawdź czy podana równośc jest tożsamością trygonometryczną: (1+sinα)(1/cosα−1/ctgα)=cosα
15 kwi 23:15
Mila:
1
1
(1+sinx)(
−
)=cosx taki to przykład?
cosx
ctgx
15 kwi 23:25
Mila:
1
sinx
L=(1+sinx)(
−
)=
cosx
cosx
1−sinx
1−sin
2
x
cos
2
x
=(1+sinx)
=
=
=cosx=P
cosx
cosx
cosx
15 kwi 23:31
Henio:
Dziękuję
16 kwi 09:32