objętość
Ania: Zbiornik o powierzchni 0,8akra, o podstawie prostokąta o stosunku boków 2:1 i wysokości 2m
napełniamy płuczką. Obliczyć objętość pojemnika. Czas w jakim zastanie wypełniony płuczką,
jeżeli X pomp ma przepustowość 5m3 / h. I obliczyć ciężar płuczki jeżeli jej gęstość wynosi
3,17g/cm3.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania, jedyne czego mi trzeba to sposób obliczenia
V, Niestety nie wiem jakie równanie powinnam ułożyć, aby mi wyszło. Myślę, że z resztą sobie
poradzę. Z góry dziękuje.
15 kwi 22:50
aniabb: 1 akr = 4046,8564224 m
2
0,8 akra = 3237,48513792 m
2
V= S*H = 3237 m
2 *2m = 6474m
3
Q= mg = dVg = 3170kg/m
3 *6474m
3 *9,81m/s
2 = 201356683N = 0,2 GN
16 kwi 08:41