matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Graniastosłup prawidłowy trójkątny
Kora:
W graniastosłupie prawidłowym trójkątnym każda krawędź ma długość 2 cm. Objętość graniastosłupa jest równa?
15 kwi 20:57
irena_1:
2
2
√
3
P
p
=
=
√
3
cm
2
4
V=
√
3
*2=2
√
3
cm
3
16 kwi 10:25