wykres funkcji.
Wiola: Sprawdź(wykonując obliczenia), które z podanych punktów:A(1,3), B(2,−3),C(6,−1),D(7,51) należą
do wykresu funkcji f:
a)f(x)= {12 x −4, jeśli xe(−nieskończoność,4>
{x2+2, jeśli xe(5,8>
15 kwi 20:05
Beti:
| | 1 | |
3 = −3 |
| fałsz, więc A nie należy do wykresu funkcji f |
| | 2 | |
−3 = 1 − 4
−3 = −3 prawda, więc B należy do wykresu funkcji f
C: −1 = 6
2 + 2
−1 = 36 + 2
−1 = 38 fałsz, więc C nie należy ...
D: 51 = 7
2 + 2
51 = 49 + 2
51 = 51 prawda, więc D należy ...
15 kwi 20:17
Wiola: dziękuję.
15 kwi 20:26