matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka z cos i sin
Kornelia:
Nie wiem jak rozbić tą całkę: ∫2cos
4
(2x)sin
3
(2x)dx
15 kwi 19:50
Mila:
2∫sin(2x)*(1−cos
2
(2x))*cos
4
(2x)dx=−∫(1−t
2
)*t
4
dt=...dokończ [cos2x=t, −2sin(2x)dx=dt]
15 kwi 19:57
Kornelia:
dziękuje
15 kwi 20:15
Mila:
15 kwi 20:31