Rozwiąż równania logarytmiczne
zuzua: Witam, zupełnie nie wiem jak zabrać się za te równania, proszę o wskazówki
1. log2 (x−1)/ log2 (x−3) =2
2. log4 log3 log2 x =0
3. log1/2 x = ( log1/2 x)2
4. log2 (6x+25)= 2 log2 (x+3)
5. log(x−2)−log(4−x)= 1 − log(13 − x)
6. log2 (5− 2x) = 2+ 2x
7. 2log5 x + (log5 x)2 =0
8. log(x2−9)= log(4−x2) +2
15 kwi 19:49
15 kwi 19:55
zuzua: Na pewno zobaczę, ale ja już dużo takich równości robiłam, ale te są wyjątkowo dziwne. Mógłby
ktoś sprawdzić czy w 1 wychodzi 5?
15 kwi 19:58