matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy!
aaa:
√
10
R =
2
1
√
10
√
10
*
√
10
*
= r *
+
√
5
2
2
2
R
= ...?
r
Proszę o pomoc w rozwiazaniu równania stosunku R do r, powinno wyjsc: 1 +
√
2
, dla mnie niestety nie wychodzi
15 kwi 19:46
aaa:
√
10
Tam powinno być : r * (
+
√
5
)
2
15 kwi 19:48
aaa:
?
15 kwi 20:13
Mila:
10
√
10
+2
√
5
=r*
4
2
5=r*(
√
10
+2
√
5
)
5
r=
√
10
+2
√
5
√
10
5
√
10
√
10
+2
√
5
R:r=
:
=
*
=
2
√
10
+2
√
5
2
5
10+2
√
50
10+2*5
√
2
10+10
√
2
10*(1+
√
2
)
=
=
=
=
=
10
10
10
10
=1+
√
2
15 kwi 20:30