Oblicz równania i nierówności
Fuuma: Proszę o rozwiązanie tych zadań
1) x(x−2)+3=(x−1)2
2) x−4/x+4 −2=0
3) x3+4x2+5x+20 =0
4) x4−4x3−4x2+16x=0
5) −2x2+x+1<0
6) x2+x+5 =<0
7) 3x3−6x2+5x−10>0
8) 3x−5/x+4 −1 >=0
15 kwi 19:43
alfa i omega: Czego nie rozumiesz w tych zadaniach?
15 kwi 19:58
Fuuma: ogólnie ich nie rozumiem a muszę je mieć na jutro. Zrobiłam je ale zależy mi, aby ktoś napisał,
jak powinny prawidłowo wyglądać.
15 kwi 20:03
Krzysiek: no to prosze napisac jak zrobilas np 3 i 4
15 kwi 21:28
alfa i omega: to napisz jak je zrobiłaś a ja z chęcią postaram się skorygować błędy i udzielić wskazówek
15 kwi 21:58