matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje wymierne
Magda:
Każdy z wykresów funkcji których wzory podano poniżej otrzymano w wyniku przesunięcia
a
równoległego wykresu funkcji f(x)=
o wektor v=[p,q]. Wyznacz wzór funkcji f i
x
współrzędne wektora v.
4x+4
a) y=
8x+1
−2x+1
b) y=
5x+3
Bardzo proszę o pomoc
15 kwi 19:32