Rozwiąż równanie
Pomocy! Proszę: Rozwiąż równanie:
x4 − 5x2 + 6 = 0
czy dobrze robię? :
t2−5t+=0
Δ= (−5)2−24=25−24=1
t1 = (5−1)/2= 4/2=2
t2 = (5+1)/2= 6/2 = 3
x2= 2 lub x2=3
x=√2 lub x = − √2 lub x=√3 lub x = − √3
Proszę powiedzcie czy dobrze rozwiązałem równanie?
15 kwi 19:15
Marina: t2−5t+ 6=0 w drugim równaniu bo chyba zapomniałeś
15 kwi 19:18
Marina: t2−5t+ 6=0 w drugim równaniu bo chyba zapomniałeś
15 kwi 19:18
mysza: Dobrze rozwiązane
15 kwi 19:19
Pomocy! Proszę: Tak tam powinna być 6

a tak to dobre są rozwiązania?
15 kwi 19:20
Pomocy! Proszę: W porządku, dziękuję Wam
15 kwi 19:22