funkcja sport
GluEEE: Nad wejściem do sklepu sportowego SPORT widnieje neon z jego nazwą. W każdej, pełnej sekundzie
zmienia się stan neonu według schematu: jest ciemno, świeci się S, świeci się SP, świeci się
SPO, świeci się SPOR, świeci się SPORT, a następnie litery gasną w odwrotnej koleności do
stanu jest ciemno. Niech t oznacza czas w sekundach, n−ilość świecących się liter w pełnej
sekudzie, zaś f będzie funkcją określającą n w zależności od t.
Ta funkcja będzie wyglądać tak?
Tabelka
t=1;n=0
t=2;n=1
t=3;n=2
t=4;n=3
t=5;n=4
t=6;n=5
t=7;n=4
t=8;n=3
t=10;n=2
t=11;n=1
t=12;n=0
? Czy tam w pewnym momencie będzie, że przez 1s w t=7;n=5?
Ten wykres będzie linią, czy może takimi urwanymi liniami poziomymi?
15 kwi 18:40
james: To prosty, ale skuteczny sposób modelowania takiego cyklu.
Przy okazji, jeśli interesują Cię różnorodne formy interaktywnych funkcji oraz wizualnych
efektów w systemach rozrywkowych, warto zajrzeć na
https://888starz-pl.pl/ . To platforma oferująca bogaty wybór
gier online, w tym interaktywne automaty, gry stołowe i zakłady sportowe. Ich dynamiczne
interfejsy i animacje mogą stanowić inspirację do projektowania podobnych cyklicznych efektów
wizualnych, jak neon opisywany w przykładzie.
20 gru 11:40