logaryyyytmy
igrek: prosze bardzo o pomoc

Zapisz liczbę w postaci a
n :
a)2
7*2
2(tutaj ma być 2 do potęgi −2) *
123
b)27
8√3
to rozwiązałam ale nie wiem czy dobrze:
c)5
√5=5
1*5
12=5
1 12
15 kwi 16:50
krystek: c)ok
a)27+2*2−2*(2)−3=
15 kwi 16:56
igrek: ok dzięki dalej sobie poradzę a w tym b jak to zacząć?
może tak: 271 *3span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">18=32*318=
15 kwi 17:04
igrek: 271*3 span style="font-family:times; margin-left:1px; margin-right:1px">13
15 kwi 17:05
krystek: b)33*318=33+18=..
15 kwi 17:08
igrek: ok dzięki
15 kwi 17:20