matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
nnita.:
napisz wzór funkcji f(x)=ax
2
+bx−2, wiedzac, ze jej miejscem zerowym sa liczby −3 oraz 1.
15 kwi 15:32
Dominik:
f(−3) = 0 f(1) = 0 lub
−2
= −3 * 1
a
−b
= −3 + 1
a
15 kwi 15:34
nnita.:
dziekuje
15 kwi 15:37