matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz długość przeciwprostokątnej
didi:
suma kwadratów długości trzech boków trójkąta prostokątnego jest równa 72. Oblicz długość przeciwprostokątnej
15 kwi 14:52
Ajtek:
a
2
+b
2
=
c
2
a
2
+b
2
+c
2
=72
c
2
+c
2
=72 Dalej sobie poradzisz.
15 kwi 15:05