matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz V i Pc
Candy:
Trójkąt prostokątny obracamy dookoła przeciwprostokątnej. Długości przyprostokątnych wynoszą 2 i 3. Oblicz objętość V i pole całkowite powstałych brył.
15 kwi 14:47
Mila:
|AB|
2
=2
2
+3
2
|AB|=
√
13
1
P
Δ
=
*2*3=3
2
1
*
√
13
*r=3
2
√
13
r=6
6
r=
√
13
1
V=
π*|AB|*r
2
3
dokończ
15 kwi 15:22