Oblicz:
Pati: Objętość sześcianu wynosi 8. Oblicz długość krawędzi8 a, pole powierzchni całkowitej P, długość
przekątnej e oraz długość przekątnej podstawy f.
15 kwi 14:31
vitek1980: V = a3
a = 2
P = 6a2 = 24
e = a√3 = 2√3
f = a√2 = 2√2
15 kwi 14:38
kylo1303: Z czym masz problem?
Chyba nie ma łatwiejszej bryły od sześcianu...
1. Jaki jest wzór na objętość?
2. Jaki wzór na pole powierzchni?
3. Wzór na przekątną kwadratu?
4. Przekątna sześcianu policz sobie na końcu, mozna skorzystac z gotowego wzoru, ale mozesz
sobie sama policzyc majac krawedz i przekatna podstawy.
15 kwi 14:40
Ann: Średnia wieku 9 mieszkańców pewnego osiedla wynosi 43 lata. Gdy przyprowadził się nowy
mieszkaniec średnia zmalała o rok. Ile lat ma nowy mieszkaniec
15 kwi 14:46