Wariacje bez powtórzeń.
Selene: Wariacje bez powtórzeń.
Oblicz wariacje:
a) V
32 = ...
b) V
17 = ...
c) V
1n = ...
d) V
67 = ...
e) V
77 = ...
f) V
nn = ...
Te małe cyfry powinny być w jednym rzędzie, ale niestety nie miałam pojęcia jak to zrobić.
Jeżeli chodzi o samo zadanie to potrzebuję tylko porównać wyniki, bo swoich nie jestem pewna

z góry dzięki za pomoc
10 wrz 17:47
Edek: a) czy dobrze zapisałeś ?
b) 7
c) n
d) 7! =5040
e) 7! = 5040
f) n!
10 wrz 18:02
Selene: a) V
32 = ...
10 wrz 18:13
Selene: no nie.. V 37 = ...
10 wrz 18:13
Bogdan:
V37 = 7*6*5
10 wrz 18:15
cris: 28 !
15 gru 10:30