planimetria
blan: Dany jest równoległobok o kącie 60. Odległość punktu przecięcia się przekątnych od boków
równoległoboku wynoszą 3 i 5.
a) Oblicz pole tego równoległoboku
b) Wyznacz długości przekątnych równoległoboku
Z góry dziękuję
nie wiem dlaczego wysokość jedna jest 6 a druga 10
14 kwi 19:04
blan: Pomożę ktoś?
14 kwi 19:07
Mila:

h=3
H=10
P
▱=b*H=4
√3*10
P
▱=40
√3
P
▱=a*h=a*6
a*6=40
√3
Przekątne oblicz z tw. cosinusów
Próbuj dalej sam.
14 kwi 20:05
blan: dziękuje rozwiązałam ze wskazuwkami
15 kwi 23:47
Eta:
"wskaz
ówkami "
16 kwi 00:09
pigor: ... bo to nie zas
uwka, tylko wskaz
ówka i na maturę jak znalazł

−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
a tak a propos, czy to Ty
Eta 
na pewno tak, bo widzę, że przekonujesz się do
"mojego"

koloru , co bardzo mnie cieszy za co daję ci "twoją" truskaweczkę,
której nie chce mi się szukać ; no to jeszcze raz dobranoc
16 kwi 00:58