oblicz 4^{2+2√2}: √2^{p{32}}
potęgisąprzerażające: oblicz
42+2√2: √2√32
14 kwi 18:14
kylo1303: 24+4√2 : (2√32)1/2= 24+4√2 : 2√1/4 * 32=24+4√2 :
22√2=24+2√2
14 kwi 18:25
potęgisąprzerażające: w odpowiedziach pisze, że powinno wyjść 16

a skąd się wzięło 2
4+4√2
proszę o pomoc, muszę z tego sprawdzianu dostać pozytywną ocenę...
14 kwi 18:36
kylo1303:
Czy druga część na pewno wyglada tak: (
√2)
√32 
A tamto bierze się z tego:
(a
b)
c=a
bc
w tym przypadku:
(2
2)
2+2√2=2
2*(2+2√2)=2
4+4√2
Jeśli musisz dostać dobrą ocenę to staraj się sam rozwiązywać przykłady, bo z gotowców nie za
wiele się nauczysz.
14 kwi 18:48