matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o sama odpowiedz
Lol:
Pole prostokąta przedstawionego na rysunku jest równe 18. Zatem : A ) sinα =
2
√5
B) cosα =
1
√5
C) sinα =
1
√5
D) tgα =
6
3
14 kwi 17:56
Basia:
a jaka jest wobec tego długość drugiego boku ? odpowiedz na to pytanie b = .............. potem policz przekątną c z tw.Pitagorasa
b
sinα =
c
14 kwi 18:04
Lol:
Prosze o odpowiedz
14 kwi 18:21