Zaznacz na osi liczbowej zbiór. Czy jest on przedziałem liczbowym?
zadanko :): Zaznacz na osi liczbowej zbiór. Czy jest on przedziałem liczbowym?
a) A={x: x należy do N x ≤ 5}
b) B= {x : x należy do C −3<x≤ pierw. 2}
c) C= {x : x należy do R < 10}
d)D={x : x należy do R 6 x ≥pierw. 3}
Proszę o pomoc
i krótkie jego wyjaśnienie
10 wrz 16:52
Edek: A : x=0 x=1 v x=2 v x=3 v x=4 v x=5
B: x=−2 v x=−1 v x=0 x=1
C: x (−∞,10)
10 wrz 17:25
zadanko :): dziękuję bardzo. Już wiem jak rozwiązywać takie zadania,

10 wrz 21:14
10 wrz 21:15
Edek: fkst , dzięki za poprawienie
11 wrz 08:43
Edek: fakt
11 wrz 08:43