matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość wyrażenia
Mała:
Wartość wyrażenia (2√175 − √63 − 4√28)
2
jest równa : A) 7 B) −7 C) 28 D) 14
14 kwi 16:28
Basia:
175 = 7*25 63 = 7*9 28 = 7*4 skorzystaj z tego
14 kwi 16:48
Mała:
? Proszę tylko o podanie odpowiedzi
14 kwi 16:49