matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartość wyrażenia (2√175 - √63 - 4√28)^2 jest równa :
Mała:
Wartość wyrażenia (2√175 − √63 − 4√28)
2
jest równa : A) 7 B) −7 C) 28 D) 14
14 kwi 16:21
dero2005:
(2
√
175
−
√
63
− 4
√
28
)
2
= (10
√
7
− 3
√
7
− 8
√
7
)
2
= (−
√
7
)
2
= 7
14 kwi 17:00