matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
wiesia:
x
3
+2x
2
−6x−12=0 x
2
(x+2)−6(x+2)=0 (x+2)(x
2
−6)=0 x+2=0 x=−2 x
2
−6=0 x
2
=6 x=√6 lub x=−√6 DOBRZE
?
14 kwi 15:51
jikA:
.
14 kwi 15:53