zaokrąglanie
mala2: zaokrąglanie do jedności
31,3 ≈ 31,0 czy to zero jako informacja, że pod nim się coś kryje
czy
31,3 ≈ 31 ?
Proszę o pomoc.
14 kwi 14:58
Dominik: przeciez 31,0 = 31
tak samo jak 31,00000000000000000000000000000000 = 31, czy w ogole 31,(0) = 31
14 kwi 15:00
mala2: zaokrąglij do jedności 31,3
to 5 klasa podstawówki, więc nie ułamek okresowy.
czyli
31,3 ≈ 31 ?
Chyba za długo siedzę nad tą matmą .
14 kwi 15:06
Dominik: jak najbardziej 31,3 ≈ 31
mozesz rowniez zapisac 31,3 ≈ 31,0, bledu w tym nie ma, ale po co?
14 kwi 15:12