prawdopodobienstwo
lula3: 12 osób ustawia sie w szeregu oblicz prawdopodobienstwo ze miedzy ustalonymi osobami a i b
stanie dokladnie 5 osob
14 kwi 14:11
lula3: Wie ktoś może?
14 kwi 14:33
Darth Mazut: Ω = 12!
A − między osobami a i b będzie stać dokłądnie 5 osób
A = 14*(1 * 1 * 10!) / jeśli ma znaczenie, kiedy a i b zamienią się miejscami
| | 14 * 10! | | 14 | |
P(A) = |
| = |
| = 14/132 = 7/ 66 |
| | 12! | | 11 * 12 | |
moim zdaniem...
14 kwi 14:40
lula3: Dziekuję Ci Darth Mazut bardzo mocno!
14 kwi 14:41