matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
arletka17:
x
2
+6x+9=−1 x
2
+6x+9+1=0 x
2
+6x+10=0 Δ=6
2
−4*1*10=36−40 Δ<0 nie ma rozwiazania tzn.nie ma pierwiastkòw CZY TO JEST DOBRZE
? BARDZO PROSZE POPRAWIC.
14 kwi 14:05