matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
aa
aa:
Witam. Jak najprościej rozwiązać tego typu układ równań ?
⎧
i
1
=i
2
+i
3
⎜
i
3
=i
4
+i
5
⎨
12=500i
2
+500i
1
⎜
0=500i
2
−500i
4
−500i
3
⎩
0=500i
4
−300i
5
14 kwi 12:59