matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
zosia.mat:
Wiedząc, że α jest kątem ostrym i tgα +
1
tgα
= 4 oblicz sinα * cosα
14 kwi 11:53
Aga1.:
1
=ctgα
tgα
tgα+ctgα=4
sinα
cosα
+
=4
cosα
sinα
sin
2
α+cos
2
α
=4
sinαcosα
dokończ
14 kwi 15:50