matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dowód z algebry
Michał:
a−b
−1
Wykaż ze jesli a ∊ R i b∊ R gdzie a≠0 i b≠0 oraz 3a
2
−3ab=ab−b
2
to
=
lub
a+b
2
a−b
=0
a+b
14 kwi 11:10
Michał:
pomoże ktoś?
14 kwi 12:07