matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Maciej:
a mam pytanie czy np 9
x
jest równe 3
2
*x
16 wrz 20:22
Kasia:
9
x
=3
2x
16 wrz 20:28
b.:
Nie jest, 9
x
= (3
2
)
x
. Np. dla x=2 mamy 9
x
=81, ale 3
2
*x=18.
16 wrz 20:29