matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
arletka17:
W(x)=3x
3
−2x
2
+4 M(x)=x
3
−2x
2
+5 W(x)−M(x)=(3x
3
−2x
2
+4)−(x
3
−2x
2
+5) =3x
3
−2x
2
+4−x
3
+2x
2
−5 =2x
3
−1 CZY TO JEST DOBRZE POLICZONE
? prosze sprawdzic.
14 kwi 07:10
Aga1.:
ok.
14 kwi 08:33
arletka17:
dzieki
14 kwi 10:37