matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dla fanów matmy
nataszka:
obwód trójkąta prostokątnego o przeciwprostokątnej długości 13 cm opisanego na okręgu o promieniu długości 2cm jest równy.... help!
13 kwi 22:49
Eta:
a+b−c
r=
⇒ a+b−13= 4 ⇒ a+b=17
2
Ob= a+b+c= 17+13=30
13 kwi 22:52