matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ułamek z dwoma kreskami ułamkowymi
gooość :
w jaki sposób mozemy obliczyć ułamek z dwoma kreskami ułamkowymi, np: 2
√
7
/
√
3
/2=x/{3
√
21
}/14 proszę o przedstawienie toku rozumowania
13 kwi 21:39
MQ:
a
1
c
a*c
=a*
=a*
=
b
c
b
c
b
b
13 kwi 21:46
gooość :
dziękuję bardzo
13 kwi 21:47
dero2005:
2
√
7
√
3
x
=
2
3
√
21
14
2
√
7
√
3
x
3
√
21
=
2
14
2
√
7
x
3
√
21
=
√
3
2
14
2
√
7
x
=
√
3
2
3
√
21
14
który zapis jest poprawny ?
13 kwi 21:54
MQ:
Każdy
13 kwi 22:02