lubie kakao
sinus: Dana jest funkcja kwadratowa f(x) = (m+2)x2 + (3m−2)x + 1 wyznacz w zalezności od parametru m
wzór funkcji g(x) = 1x1 + 1x2 , gdzie x1 , x2 to różne miejsca zerowe funkcji f.
Podaj dziedzine i zbiór wartości funkcji g.
to moja odpowiedz
Dg : m ∊ (−∞;−2) u (−2;−29) u (2;+∞)
ZWg : y ∊ (−∞;0) u (83;8) u (8;+∞)
sprawdzi ktoś bardzo prosze o pomoc.
13 kwi 21:05
krystek: Podaj Twoją postać funkcji g(x) =..
13 kwi 21:14
sinus: g(m) = − 3m + 2
13 kwi 21:16
krystek: g(x) ok. Dziedzina wynika z Δ>0 i a≠0, a nie chce mi się liczyć
13 kwi 21:21
MQ: Dg wyszło mi tak samo, ale
ZWg wyszło mi (−∞,−4)u(83,8)u(8,+∞)
13 kwi 21:26
sinus: okey no tak mam źle MQ ma poprawnie dziekuje za pomoc
13 kwi 21:31
sinus: mam jeszcze taki problem nie wiem jak wykonać rysunek do takiego zadania
mam ostrosłup prawiłowy czworokątny i przez krawędz podstawy i środki rozłączonych z nią
krawedzi bocznych poprowadzono płaszczyzne jak wygląda do tego rysunek? bo nie mam pojęcia jak
to narysować
13 kwi 21:34
MQ:
13 kwi 21:38
sinus: a dlaczego właśnie tak
bo jakoś tego nie rozumiem "środki rozłączonych z nią krawedzi bocznych"
czy możesz mi to objaśnić jakoś
13 kwi 21:47
MQ: Rozumiem to tak, że chodzi o środki tych krawędzi bocznych, które nie łączą się z tą krawędzią
podstawy, czyli te z naprzeciwka.
13 kwi 21:51
sinus: czesto te zadania ze stereometrii sa łatwe do policzenia tylko ja zawsze źle zaznaczam ten
przekrój
13 kwi 21:56