matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!
Kala:
jeżeli sinus kąta ostrego α jest równy
2
5
, to liczba cos
2
α jest równa: A.
4
25
B.
3
5
C.
21
25
D.
√
21
5
13 kwi 19:50
Włóczykij:
sin
2
α+cos
2
α=1 cos
2
α=1−sin
2
α
2
4
cos
2
α=1−(
)
2
=1−
5
25
21
cos
2
α=
25
13 kwi 19:55
Kala:
dziękuję
13 kwi 20:08