matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
awafr
Zuziii:
1
czy log
4
x =
log
2
x?
2
13 kwi 19:44
Zuziii:
3
albo dlaczego
log
2
x=log
2
x+log
4
x?
2
13 kwi 19:46
pigor:
..., no to zobaczmy :
log
2
x
log
2
x
log
2
x
log
2
x
log
4
x=
=
=
=
=
log
2
4
log
2
2
2
2log
2
2
2*1
=
1
2
log
2
x ., a więc tak . ...
13 kwi 19:50
pigor:
..., np. tak :
log
2
x
log
2
x
P=
log
2
x+log
4
x
= log
2
x+
= log
2
x+
=
log
2
4
log
2
2
2
log
2
x
= 1log
2
x+
=
2
2
log
2
x+
1
2
log
2
x=
3
2
log
2
x
=
L
. ...
2
13 kwi 19:56
Zuziii:
dziekuje
13 kwi 19:59