matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
FUNKCJA
pepsicolaa:
Funkcja f okreslona wzorem f(x) = (1+x ) / (1−x) rozwiaż równanie f(1/x) = x−1
13 kwi 19:36
M:
28 gru 16:15
Ykreg:
1
1
1 +
x
x
x + 1
f(
) =
*
=
dla x ≠ 0 i x ≠ 1
x
1
1 −
x
x
x − 1
x + 1
= x − 1 ⇒ ...
x − 1
28 gru 16:22