matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o wyjaśnienie:)
Kala:
liczba 2cos30 stopni równy jest liczbie : A.cos60 B.sin60 C.tg60 D.tg30
13 kwi 18:57
Dominik:
√
3
2cos30
o
= 2 *
=
√
3
= tg60
o
2
13 kwi 18:58
Kala:
ooo
dziękuję
13 kwi 19:01