e
sinus:

Dana jest funkcja f(x) = |log
2|x||. Naszkicuj wykres funkcji f(x), a następnie napisz wzór
funkcji y = g(m)
która kazdej wartości parametru m przyporządkowywuje liczbę rozwiazań rownania y = f(m).
Naszkicuj wykres funkcji g.
no i teraz to juz nie wiem za bardzo co dalej
mam ten wykres f(x) = |log
2|x||
y =m
czyli dla
m = 0 dla x ∊( −∞;0)
m = 1 to x = 0
m = 2
m = 4
tylko nie umiem zapisać kiedy funkcja f przecian sie z prostą m w dwoch punktach a kiedy w 4 bo
przecież te ramiona które wolniej rosną do gory one ida do nieskonczoności
pomoże ktoś z tym zadaniem
13 kwi 17:53
sinus: okey pomyliłem sie
0 rozwiazań dla m ∊ (−∞;0)
2 rozwiazania dla m = 0
4 rozwiazań dla m ∊ (0; +∞)
i co dalej
13 kwi 18:04
sinus: jak mam narysować ten wykres funkcji g?
13 kwi 18:14
sinus: proszę o pomoc
13 kwi 18:59
marta:

y = f(x)
y = m
0 dla m < 0
2 dla m = 0
4 dla m > 0
13 kwi 19:17
marta:
13 kwi 19:19
sinus: okey dziękuje
13 kwi 19:28