matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobienstwo zdarzenia
malinowa:
jeśli zdarzenia a i b są zdarzeniami przestrzeni omega oraz p(A)=1/3, P(A∪B)=2/3,P(A∩B)=1/4 To prawdopodobieństwo zdarzenia B jest równe : a)5/12 b)7/12 c)7/8 d)2/7
13 kwi 17:42