matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria: sinusy i cosinusy
EMPE:
Czy sin α może się równać −
1
sinβ
dla pewnego kąta β? Odpowiedź uzasadnij.
13 kwi 17:39
marta:
np. β = 90 st. sin90 = 1
1
sinα = −
= −1,
1
α = 270 + 2*k*360
13 kwi 19:53