matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tw. sinusów
~pati~:
W trójkącie ABC mamy dane: AC=4, BC= AB−2 oraz ∡ACB=60. Oblicz sinusy kątów CAB i ABC.
13 kwi 17:04
M:
28 gru 16:16
Tadeusz:
https://matematykaszkolna.pl/strona/503.html
28 gru 16:17