matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
łatwe zadanie
milunia5:
TRZECIA CZĘŚĆ LICZBY A POMNIEJSZONA O 10 JEST RÓWNA SUMIE LICZBY 10 I CZWARTEJ CZESCI LICZBY A ZATEM 5%LICZBY A WYNOSI
13 kwi 17:00
Mila:
1
1
a−10=10+
a
3
4
4
3
a−
a=20
12
12
1
a=20 /*12
12
a=240
5
*240=? oblicz
100
13 kwi 17:10
milunia5:
12
?
13 kwi 17:16
Mila:
Tak.
13 kwi 17:24