matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
;D:
Zapisz wzory tzrech roznych funkcji wymiernych h (x), ktorych dziedzina jest zbior liczb rzeczyistych
13 kwi 15:32
Krzysiek:
x+4 +x
7
1. h(x)=
5
2+5x
2. h(x)=
x
2
+1
x+6−567x
2
3. h(x)=
x
2
−80x+100
13 kwi 16:17